• Δραστηριότητες

    καινοτόμα, διαδραστικά και βιωματικά προγράμματα μάθησης, δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας

Η ζωγραφική μέσα από τις αστείρευτες πηγές έμπνευσης και τον πλούτο των υλικών της καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία. Η επαφή με την τέχνη αλλά και η έκθεση σε οπτικά ερεθίσματα

γνωρίζουμε σπουδαίους επιστήμονες και τις εφευρέσεις τους και στη συνέχεια προσπαθούμε να υλοποιήσουμε χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά.

ένα εργαστήριο που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι και την τέχνη της αφήγησης .σκοπός του εργαστήριου είναι η έκφραση των συναισθημάτων και η ορθή χρήσης της γλώσσας.

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί έναν καινοτόμο τομέα μάθησης, στον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό.

Δημιουργική γραφή είναι τέχνη του γράφειν. Με τον παραπάνω όρο αναφερόμαστε σε μια διαδικασία εκμάθησης της λογοτεχνίας κοινωνικοποίησης και της επικοινωνίας.

Σκοπός μας είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία και την ανάγνωση, καλλιεργώντας παράλληλα τη γλωσσική τους έκφραση και ταξιδεύοντας σε διαφορετικούς κόσμους.

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

Ιδέες για την αξιοποίηση φαινομενικά άχρηστων υλικών, που στα χέρια των παιδιών, με λίγη φαντασία γίνονται παιχνίδια, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα

Εργαστήριο παραμυθιού

ένα εργαστήριο που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι και την τέχνη της αφήγησης .σκοπός του εργαστήριου είναι η έκφραση των συναισθημάτων και η ορθή χρήσης της γλώσσας.

Περιβαλλοντική αγωγή

Σκοπός της Περιβαλλοντικής αγωγής είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του και να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό.

Εργαστήριο Θεατρικού παιχνιδιού

ένα εργαστήρι με χρήση θεατρικού παιχνιδιού αλλά με στόχο τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε αυτό να ετοιμάσουν μια μικρή παράσταση και να την παρουσιάσουν στη λήξη των καλοκαιρινών προγραμμάτων.